Donna Blue – Into The Realm Of Love (2024)

Into The Realm Of Love is het tweede album van dit Nederlandse duo: van fotografe Danique van Kesteren en muzikant Bart van Dalen (Findel, Only Seven Left, Postcards From Mars). De twee brachten in 2022 al eerder een album uit. Deze muziek is beslist interessant te noemen. Het gaat terug in de tijd naar de Londense swinging sixties scene, de Franse retro ye ye romantiek uit dezelfde periode, en heeft chamberpop invloeden inclusief een jangle gitaar sound, groovy basritmes en mysterieuze en sensuele zang. Alsof je Serge Gainsbourgh weer terug hoort in liedjes als Fantasy GirlMains de L’AmourLabyrinthe en The Hunter, en met het aanlokkelijke dromerige White Horses een nummer hoort dat nog op de soundtrack van Twin Peaks (Julee Cruise) ontbrak. In Blue doet zelfs een beetje aan Je t’aime… moi non plus van Gainbourg en Berkin denken. Het duo deed al mee aan de Popronde van 2018 en heeft zelfs op Rock An Seine in Parijs gespeeld. Dus de toekomst lijkt rooskleurig te zijn. Zeer de moeite waard deze CD van dit Nederlandse She & Him en Nancy Sinatra & Lee Hazlewood. Uitgebracht door het Nederlandse Snowstar Records (Broeder DielemanJack Poels).

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *