(1317) Wilco – The Whole Love (2011)

The Whole Love is het achtste studioalbum van de Amerikaanse rockband Wilco, uitgebracht in 2011. Het werd tussen 3 en 4 september van dat jaar vierentwintig uur lang live gestreamd op Wilco’s officiele website, en later ook op de National Public Radio in de VS. Belangrijkste man Jeff Tweedy, samen met zijn mede bandleden Glenn Kotche, Nels Cline, Mikael Jorgensen, Patrick Sansone en John Stirratt laten op overtuigende wijze deze uitstekende alt country tot ons komen. Het zijn begenadigde muzikanten zondermeer. The Whole Love is een ondoorgrondelijk creatief album dat door zijn onvoorspelbaarheid heel knap gemaakt is. Het ene nummer is eigenlijk nog mooier dan het andere. Sommige nummers hebben een wat grimmig en rafelig randje maar het is toch een zeer warm album met prachtige ingetogen luisterliedjes als Black MoonOpen Mind en Rising Red Lung. Ambachtelijk gemaakt met mooie arrangementen. Als je er goed naar luisterd, zoals naar Capitol City bijvoorbeeld, kom je er achter hoe goed die allemaal in elkaar steken. Het afsluitende twaalf minuten durende nummer One Sunday Morning (Song For Jane Smiley’s Boyfriend) snijdt dwars door je ziel. Het album werd uitgebracht op Wilco’s eigen label dBpm. 

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *