Charles Lloyd – The Sky Will Still Be There Tomorrow (2024)

Charles Lloyd is een Amerikaanse fluitist en saxofonist. Geboren in een andere tijd, in 1938, heeft Lloyd al vanaf 1964 albums uitgebracht. Hij heeft samen gespeeld met vele grootheden, zoals George Coleman, Ornette Coleman, Don Cherry, Charlie Haden, Babatunde Olantunji, Cannonball AdderleyBobby “Blue” BlandHowlin’ WolfB.B. KingThe Beach Boys en Johnny Ace. Zijn primaire band sinds 2007 is een kwartet met pianist Jason Moran, bassist Reuben Rogers en drummer Eric Harland. Maar op deze meer dan zeventig minuten durende 2CD wordt hij behalve weer door Jason Moran (piano), deze keer ook bijgestaan door Larry Grenadier (bas) en Brian Blade (drums). Op deze CD staan prachtige modale jazz stukken, onderandere drie eerbetonen aan Billie Holiday, Booker Little en Thelonious Monk met The Ghost Of Lady Day, Booker’s Garden en Monk’s Dance. The Sky Will Still Be There Tomorrow is een transcendentale en pastorale luisterervaring die vooral heerlijk rustgevend is, met instrumenten die op een melodieuze zachte en tedere toon worden gespeeld. Het neemt geduldig de tijd om een spirituele verbinding met je maken. Het is muziek dat zowel schoonheid is als emotioneel ontroerd. Uitgebracht door Blue Note.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *