De uitklaphoes van de LP #93

No Jacket Required van Phil Collins

Wat toch gezegd moet worden is dat Phil Collins vroeger een meer dan uitstekende drummer was (wegens gezondheidsproblemen is hij daartoe tegenwoordig niet meer in staat als ik het goed heb). En als zanger van het vroegere Genesis heb ik hem ook best hoog zitten. Maar hij is nooit mijn favoriete Genesis lid geweest (Peter Gabriel en Steve Hackett hebben meer mijn voorkeur). Op zijn hoogtepunt van zijn carriere was hij toch een beetje die man die compleet commercieel was geworden, popmuziek maakte voor het grote publiek, met die MTV video’s van hem. Hij verscheen zelfs in Miami Vice. Toch heb ik nooit een echte grote hekel aan deze man gehad (ik heb echt niet voor niets maar liefst zeven CD’s van hem gekocht). Face Vallue vind ik echt geweldig. Door zijn soloalbums was Collins een echte mega grote superster. Hij scoorde heel wat hits. maar die stonden ver weg van het oude Genesis. Toen deze LP in 1985 verscheen (tussen het titelloze Genesis album uit 1983 en zijn laatste twee studioalbums van Genesis uit 1986 en 1991) heb ik hem meteen blind gekocht, ergens toch ook in de hoop dat hij eindelijk meer Brand X achtige muziek zou gaan maken. Maar dat is er nooit van gekomen. Sommige nummers op deze LP vind ik eigenlijk best goed, mede door het gebruik van de blazers van The Phenix Horns, ook wel bekend als de EWF Horns (van Earth, Wind & Fire) op een aantal van deze tracks. Dit zijn eigenlijk de up-tempo nummers: Only you Know And I Know, I Don’t Wanna KnowDon’t Lose My NumberWho Said I Would en Doesn”t Anybody Stay Together Anymore. Leland Sklar (AT 1760 – Jackson BrowneWarren ZevonGene ClarkHall & OatesJames TaylorKinky FriedmanCrosby & NashJoanna NewsomC.P.R.) speelt op deze LP bas, Daryl Stuermer (AT 1760 – Phil Collins) speelt op alle nummers gitaar en op Take Me Home zijn Sting en Peter Gabriel in het achtergrondkoor te horen. Stuermer heeft ook drie nummers op deze LP samen met Collins geschreven. Geproduceerd in Townhouse Studios in Londen (AT 1760 – XTCPhil CollinsPulpAsiaFish) en in The Old Croft in Shalford Surrey, de eigen woning van Collins, door Collins zelf en Hugh Padgham (AT 1760 – Phil CollinsMelissa Etheridge). Uitgebracht door WEA (Warner Brothers).

This entry was posted in LP Verzameling. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *