(1322) Django Django – Django Django (2012)

Django Django is een Schotse indie electronic band bestaande uit David Maclean (drummer), Vincent Neff (zanger, gitarist), Jimmy Dixon (bassist) en Tommy Grace (synthesizer) die elkaar leerden kennen op het College of Art in Edinburgh (AT 1760 – The Incredible String BandSilly WizardBoards of CanadaThe Proclaimers) van wie de bandleden ooit de moeite namen om duidelijk te maken dat de naam van de band niets met Django Reinhardt te maken heeft. Informatie die men toen belangrijk genoeg vond om te delen als je twee keer Django heet blijkbaar. Deze debuut CD uit 2012 is geen gemakkelijke muziek maar wel zeer vermakelijk. Het doet soms aan One Life Stand van Hot Chip denken. Maar deze vind ik beter. Je hoort nummers die alle kanten opgaan: van pulserende elektronische klanken, psychedelica, krautrock, folk, surf en world. Je wordt letterlijk overvallen door al deze rijke muzikale nummers. die zeer natuurlijk in elkaar overgaan. Mysterieus klinken ze ook nog eens. Vrolijk wordt je zondermeer van Zumm Zumm (dat klinkt als een Atari computer) DefauldFirewater en Waveforms. Deze nummers beginnen nooit te vervelen. Niet voor niets had deze CD in 2012 lovende kritieken. Een aantal nummers zijn gebruikt in video games, reclamefilmpjes en speelfilms. Geproduceerd door Django Django zelf en uitgebracht door Because Music (AT 1760 – Amadou & MariamCharlotte GainsbourgChristine and The QueensSelah Sue).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *