(1324) The New Basement Tapes – Lost On The River (2014)

In 1969 verscheen in een aantal platenwinkels in de VS een bootlegalbum getiteld Great White Wonder. Pas in 1975 verscheen het officiele album The Basement Tapes van Dylan samen met The Band. Tijdens die sessies in Woodstock waren ongeveer honderd nummers opgenomen. In zijn geheel te horen op The Bootleg Series Vol. 11. De twintig nummers op Lost On The River zijn gebaseerd, en ontdekt in 2013, op Dylan’s onvoltooide teksten die hij in zijn eigen huis tussen zijn motorongeluk in 1966 en de eerste opnames in The Big Pink had geschreven, waarmee hij blijkbaar nooit de moeite had genomen om er ooit nog iets mee te doen. De muzikanten op deze CD van The New Basement Tapes (juist zo heet de band en is niet te titel van het album) verdienen zeker respect voor dit project. Elvis CostelloRhiannon GiddensJim James, Marcus Mumford (Mumfort & Sons) en Taylor Goldsmith (Dawes), en op achtergrondzang o.a. de drie zussen van Haim, hebben er hun eigen muziek van gemaakt. Jammer genoeg is dat toch niet helemaal gelukt, want de meeste nummers weten me toch niet te raken. Quick Like A Flash met Jim JamesGolden Tom – Silver Judas met Elvis CostelloLiberty Street met Taylor Goldsmith en Spanish MaryHidee Hidee Ho #16Duncan And Jimmy en Lost On The River #20 met Rhiannon Giddens kunnen me nog het meest boeien. Dat typische geluid uit de kelder van Big Pink wordt hier uiteraard niet benaderd. Intrigerend is wel om nooit te weten te komen hoe deze nummers zouden hebben geklonken als Dylan ze zelf op een LP had gezet ergens in 1967. Geproduceerd door T-Bone Burnett (AT 1760 – The WallflowersCounting CrowsRobert Plant & Alison Kraus).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *