Dale Sellers

Dale Sellers, geboren in Georgiana, Alabama, op 12 december 1944, was een sessiemuzikant in Nashville. Hij was een meester op de Fender Stratocaster. Sellers is op meer dan duizend opnames te horen. Was van 1972 tot 1978 castlid van Hee Haw (een Amerikaanse tv-varieteshow met countrymuziek), heeft gewerkt voor de grootste country, pop en rock sterren, waaronder George Jones, The Everly BrothersMarty Robbins, Warner Mack, Sleepy LaBeef, Waylon JenningsLester Flatt, Loretta Lynn, Reba McEntire, Jerry Lee Lewis, Alabama, Willie NelsonRay Charles en ook voor blues gitarist B.B. King. In 1966 verhuisde Sellers naar Nashville en kreeg internationale erkenning als een van de meest gevraagde studiogitaristen werkzaam in de country wereld. Werkte in die tijd met artiesten als Bill “Cousin Wilbur” Westbrooks en Pete Drake (die op zijn beurt weer op de drie Nashville albums van Dylan is te horen). Rond deze tijd vormde hij een lokale band genaamd The Jaguars. Ook toerde hij met andere country sterren als Hal Willis, Clyde Beavers en met Wayne Newtown. Was in Las Vegas actief van 1987 tot 1996. Sellers is ook te horen als leadgitarist op de soundtrack van de tv-film Elvis, met Kurt Russell in de hoofdrol. Ook was Sellers gitarist in de Jimmy Dean Show en de Johnny Cash Show. In februari 1983 bracht RCA een compilatie album uit genaamd I Was The One met tien Elvis Presley nummers met bijgewerkte instrumentale backings, waarop hij te horen is. En ook de Belg Will Tura heeft gebruik gemaakt van hem op zijn album Will Tura zingt Elvis Presley. Chet Atkins noemde Sellers zijn persoonlijke favoriete gitarist.

Albums in mijn 1760 lijst waarop Sellers is te horen:

  • (65) Neil Young – Comes A Time
  • (1003) Waylon Jennings – Honky Tonk Heroes
  • (1107) Steve Young – To Satisfy You
  • (1629) Johnny Paycheck – Survivor
  • (1635) Johnny Hallyday – La Terre Promise
This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *