De keuze van een album van een bepaalde Band of Artiest

(295) Chet Baker – Chet Baker Sings

Ik had twee CD’s van Chet Baker toen ik met deze website begon. Een verzamel CD en Chet Baker Sings (inmiddels heb ik vorig jaar ook een kerstalbum van hem gekocht). Chet Baker Sings staat op nummer 295 in mijn Album Top 1760. Op die verzamelaar, Chet Baker 75th Birthday Celebration, staat wel heel veel. Het zijn opnames van 1952 tot en met 1982. Zesenveertig nummers die hij voor Fantasy, Contemporary, Riverside, Jazzland, Prestige en Galaxy & Milestone Recordings heeft gemaakt, een aantal van zijn eigen albums en opnames die hij heeft gemaakt met The Gerry Mulligan Quartet, The Chubby Jackson Big Band en met Ron Carter. Met daarop zijn bekende uitvoeringen van My Funny ValentineMoonlight In VermontHalf NelsonIt Could happen To YouPolka Dots And MoonbeamsIt Never Entered My MindLook For The Silver LiningDo It The hard Way, Fine And DandyThere Will Never Be Another You en Yours Truly. Tien nummers van deze verzamelaar zijn geproduceerd door Rudy Van Gelder in zijn studio in Englewood Cliffs en twaalf door Roy Friedman en Jack Higgins in Reeves Sound Studios.

This entry was posted in CD Verzameling. Bookmark the permalink.