(1417) Avi Buffalo – Avi Buffalo (2010)

Dit titelloze debuutalbum van Avi Buffalo heeft zondermeer goede vibraties, dat klinkt als een mengeling van psychedelische folkrock en surf, met zware gitaarinvloeden en lyrische teksten. Het is zomerse, sprankelende en zonnige muziek. De band, afkomstig uit Long Beach, Californie, tekende eind 2009 een contract bij Sub Pop Records (AT 1760 – MudhoneyFleet FoxesFather John MistyRolling Blackouts Costal FeverMass GothicBeach House) en bracht dit debuut uit op 27 april 2010, in het jaar dat de band onderandere op Glastonbury en All Tommorows’s Parties speelde. Zanger en gitarist Avigdor Benyamin Zahner-Isenberg, de man achter dit project, begon met het schrijven en opnemen van liedjes thuis op zijn computer tijdens zijn tiende leerjaar op de middelbare school. Een jaar later begon hij samen met producer en muzikant Aaron Embry nummers op te nemen, en deze opnames begonnen deel uit te maken van deze eerste plaat van de band. Truth Sets InWhat’s In It ForJessica en Can’t I Know? zijn hierop prima in het gehoor liggende nummers. In 2014 kwam er op Sub Pop nog een tweede album uit getiteld At Best Cuckhold. De rest is echter geschiedenis. Op 27 januari 2015 maakte Zahner-Isenberg via Facebook bekend dat hij stopte met de band. In 2020 werd hij beschuldigd van twee verkrachtingen van al in 2009 van voormalig bandlid Coleman.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.