Stef Kamil Carlens & The Gates Of Eden – Play Bob Dylan (Live 2021-2022) (2023)

Van de Belg Stef Kamil Carlens, de voormalige bassist van dEUS, komt deze geweldige live CD: Stef Kamil Carlens & The Gates Of Eden Play Bob Dylan (Live 2021 – 2022). Met nummers van Dylan dus. Afkomstig van opnames van een livestream vanuit Hoboken genaamd Bob, Till We Drop: The Midnight Special, dat hij hield op 23 mei 2021 ter ere van Dylan’s tachtigste verjaardag, en van opnames van optredens in Antwerpen, Utrecht en Breda, die hij daarna deed. Met een interessante keuze van Dylan’s werk: nummers die die niet zo vaak door anderen worden gecoverd. Met heel veel toewijding en speelplezier. En niet alleen dat: hij blijkt zelfs heel dicht bij Dylan zelf te komen. ook dankzij die nassale neusstem die hij ook bezit. Hij lijkt hem te begrijpen. Soms lijkt het alsof je naar Live At Budokan, Desire en Blood On The Tracks zit te luisteren. Echt heel goed. De muzikanten van The Gates Of Eden en de achtergrondzangeressen verdienen daarom evenveel lof. Er zijn mooie versies te horen van Dead Man Dead ManThe Groom’s Still Waiting At The AlterMost Of The TimeCan’t WaitNew PonyI And IShelter From The StormLike A Rolling Stone en Carribean Wind. Wat mij betreft, als er een tijdmachine bestond, had Stef Kamil Carlens & The Gates Of Eden zo op The 30th Anniversary Concert Celebration mogen meespelen. Zo overtuigend klinkt dit allemaal. Uitgebracht door Starman Records.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged , . Bookmark the permalink.