(1418) Incubus – Make Yourself (1999)

Incubus werd in Calabasas, Californie (San Fernando Valley), in 1991 opgericht door de scholieren Brandon Boyd (zang), Mike Einziger (gitaar), Alex Katunich (bas) en Jose Pasillas (drums). De eerste shows van de band waren vaak in nachtclubs op Sunset Strip in Los Angeles, in locaties als Whisky a Go Go, The Roxy en The Troubadour. Make Yourself was het derde album van de band en werd uitgebracht in 1999. Het album markeerde het begin van een meer commercieel geaccepteerde poprock en alternatieve rock sound, hoewel verschillende nummers van het album nog steeds elementen van nu/alternative metal bevatten. Het is een album met veel stiltes, met een catchy harmonieus en experimenteel geluid, lekkere gitaarriffs, veel fijne basloopjes, en de zanger weet ook te overtuigen. Prima muzikanten dus. Het openingsnummer Privilege is een van de betere songs, samen met The WarmthNowhere FastI Miss YouPardon Me en Battlestar Scratalat, dat haast jazz is. Samen met de band mede geproduceerd door Scott Litt (AT 1760 – REM), opgenomen in NRG Studios (AT 1760 – Linkin Park) in Hollywood en uitgebracht door Epic/Immortal.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.