(1421) Cibo Matto – Stereo Type A (1999)

Cibo Matto bestond oorspronkelijk uit Yuka Honda en Miho Hatori, twee Japanse vrouwen die hun thuisbasis hadden in New York City, en van wie er twee EP’s en drie studioalbums verschenen. Het derde en laatste album, na een onderbreking van tien jaar, en nadat Hatori in de tussentijd haar Ecdysis album had uitgebracht, verscheen in 2014. Op dit tweede album werd Cibo Matto bijgestaan door vaste bandleden Timo Ellis en Sean Lennon (bas, drums, gitaar). Stereo Type A is smaakvol gemaakte popmuziek. Ambient, lounge, hip-hop, jazz, funk, heavy metal: het komt allemaal voorbij op dit leuke album, dat fris, fruitig en sappig klinkt (of smaakt) als een groene appel op een zomerse dag in New York City. Trip hop is echter de constante factor op deze schijf. Dat soms doet denken aan de bossa nova van de Braziliaanse Astrud Gilberto. Mooiste nummers zijn FlowersMoon Child, King Of Silence, Sunday Part II, Stone en het Laurie Anderson achtige nummer Mortming. Opgenomen in Sear Sound (AT 1760 – Peter Wolf), mastering is gedaan door de beroemde engineer Bob Ludwig (The DoorsJimi HendrixDire StraitsBruce SpringsteenThe Band) en uitgebracht door Warner Brothers (AT 1760 – Red Hot Chili PeppersPaul SimonGrateful DeadFleetwood MacPeter Paul & Mary en Little Feat).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.