Emolecule – The Architect (2023)

Nooit geweten dat Phil Collins een zoon heeft die ook actief is in de muziekwereld. En ook nog eens als drummer in het progressive rock genre. Maar Simon Collins blijkt vanaf zijn veertiende toch een aardig muzikaal verleden te hebben. Hij heeft al verschillende soloalbums uitgebracht (op zijn eigen album U-Catastrophe speelden Steve Hackett en zijn vader mee) en ook onder de naam Sound of Contact, een band waarvan ook gitarist Kelly Nordstrom deel uitmaakte (waarvan er in 2013 een album verscheen). The Architect is een album dat hij samen met Nordstrom gemaakt heeft. Het is een gevarieerd science fiction conceptalbum. Dat gaat over de macht van regeringen, maatschappelijke vervreemding, opkomst van nieuwe technologieen en COVID-19. We horen van alles voorbij komen: heavy prog rock, grinding, death metal, techno en industrial. Een beetje zwaar op de maag misschien. En het duurd ook nog eens zeventig minuten. Maar The Architect is een heel avontuur dat het waard is om te beluisteren. Haast net zo plezierig als het lezen van een goed boek of het kijken naar een goede film. Beste nummers zijn: EmoleculeThe ArchitectMastermindDosedThe Truth en My You. Uitgebracht door Inside Out (Anneke van GiersbergenSteve HackettYesThe Flower KingsTim Bowness).

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.