(1422) School of Seven Bells – Disconnect From Desire (2010)

Disconnect From Desire was het tweede album van dit trio uit New York City. Dat tot 2016 vier albums zou uitbrengen. En bestond oorspronkelijk uit de zussen Alejandra en Claudia Deheza en Benjamin Curtis. Claudia Deheza zou de groep na dit album echter verlaten en Curtis stierf in 2013 aan kanker. Met behulp van demo’s van nummers die Curtis voor en tijdens zijn ziekte had geschreven, werd het vierde en laatste album van de band, SVIIB, postuum voltooid en uitgebracht in 2016. Van dit album, Disconnect From Desire, uit 2010, zouden er uiteindelijk drie singles verschijnen: WindstormHeart is Strange en I L U. De muziek laat zich het best omschrijven als dreampop en shoegaze, met de nadruk op dreampop. Muzikaal heeft het overeenkomsten met Cocteau Twins en My Bloody Valentine. De betoverende en engelachtige samenzang van de twee zussen is vooral het grote pluspunt van deze CD. Het maakt het allemaal erg hypnotiserend. Hoewel niet alle nummers hierop overtuigen staan er weldegelijk meer hoogtepunten dan dieptepunten op. Meer dan genoeg om het te kunnen waarderen. En het het mooiste is voor het laatst bewaard. The Wait is een van de mooiste nummers van het album.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.