(1423) Trockener Kecks – Het Grote Geheim (1994)

Trockener Kecks was zondermeer een van de beste Nederlandtalige bands van ons kleine landje. Ooit als een punkband begonnen en onderandere bekend natuurlijk van het nummer Het Komt Nooit Meer Goed uit In Voor- En Tegenspoed met Rijk de Gooyer (een van de beste Nederlandse TV series ooit gemaakt). Een belangrijke nederpop band uit Amsterdam dus, en meer met De Dijk en The Scene te vergelijken dan met Doe MaarToontje LagerHet Goede Doel of Klein Orkest. Dat heb ik altijd zo gevoeld. De band heeft van 1981 tot 2002 dertien albums uitgebracht. Het Grote geheim, uit 1994, was het negende album. Aan de stem van Rick de Leeuw moet je altijd even wennen, maar daar ga je vanzelf van houden (dat heb ik ook met Neil YoungBob Dylan en Tom Waits). Hij blijkt te overtuigen en lijkt oprecht te zijn. Alle nummers zijn door de hele band geschreven, maar absoluut hoogtepunt is Ballade Van De Boer, waarvan de tekst van Jan Cremer is. Op een paar nummers zingt The Lau (met een streepje op de e) op een paar nummers mee, op Feest Van De Gimiste KansenWaakliedKijk Niet OmAlles Is Allang Gedaan en Ballade Van De Boer, en speelt Rob van Zandvoort van Jack Of Hearts piano, op Feest Van De Gemiste KansenWaaklied, Kijk Niet OmBallade Van De Boer en Trek Je Jas Aan. Twee nummers zijn samen als promotie single verschenen: Feest Van De Gemiste Kansen en Ballade van De Boer. Uitgebracht door Polydor (AT 1760 – o.a. MonksBlind FaithVan MorrisonGolden Earring en James Brown).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.