De keuze van een album van een bepaalde Band of Artiest

(903) Rickie Lee Jones – Rickie Lee Jones

Die debuut LP uit 1979 die ik in mijn 1760 lijst heb staan kwam echt binnen bij me toen die uitkwam. Zo’n vrouwelijke artiest had ik nog nooit gehoord (of het moet Joni Mitchell zijn geweest). Het is zondermeer al eeuwen een van mijn favoriete albums in mijn hele verzameling (ook al staat die op plek 903). Het is het album waar o.a. Chuck E.’s In Love op staat. En ook Easy Money dat later door Lowell George gecoverd zou worden op zijn LP Thank I’ll Eat It Here, dat twee dagen later zou verschijnen. Bijgestaan door eersteklas muzikanten zoals Randy NewmanDr. John, Michael McDonald, Tom Scott en Red Callender, laat dit album horen wat een uniek talent Jones toen was, te vergelijken met Tom Waits, met wie ze ooit een relatie had. Die andere drie studioalbums die ik heb: Pirates (1981), Ghostyhead (1979) en It’s Like This (2000), kunnen niet aan dit album tippen. Maar op Pirates staan ook een aantal prachtige nummers als Living It UpSkeletonsA Lucky Guy en Traces Of The Western Slopes. Deze CD is ook wel een beetje te vergelijken met haar debuut. Ook op dit album doen een keur aan bekende muzikanten mee, als Donald Fagen, David Sanborn, Randy Brecker, Steve Gadd en Steve Lukather. Ghostyhead vind ik teleurstellend vergeleken met de eerste twee albums. Cloud Of Unknowing is een van de weinige nummers die ik wel aardig vind hierop. Maar dit album geeft me een voornamelijk een ongemakkelijk gevoel. Veel heb ik niet daarmee dus. It’s Like This is een coveralbum met nummers als Show Biz KidsTrouble ManFor No One en Smile van Steely DanMarvin GayeThe Beatles en Charlie Chaplin. Op een aantal nummers daarvan is o.a. Joe Jackson te horen op piano. En Naked Songs is een livealbum. Ook wel de moeite waard om naar te luisteren.

This entry was posted in CD Verzameling. Bookmark the permalink.