(1428) Viet Cong – Viet Cong (2015)

Viet Cong was het debuutalbum van Viet Cong, uit 2015, voordat de band een andere naam zou aannemen. Viet Cong bleek toch niet zo’n goede keuze te zijn. De weerstand bleek te groot te zijn om geassocieerd te worden met een beweging met zoveel gruweldaden op het geweten. Na veel protesten, juist niet van Amerikanen maar vooral van Vietnamese vluchtelingen, zowel online als tijdens concerten, waar bezoekers met megafoons hun afkeer lieten blijken, bleek de band door die druk uiteindelijk toch overstag te gaan. Dus verscheen een jaar later het titelloze album van Preoccupations (in 2018 en 2022 verschenen er nog twee albums onder deze naam). Met de muziek op dit debuut zelf is echter niets mis. Sterker nog het is een uitstekend postpunk album. Het kreeg zeer goede recensies. Een beetje donker, industrial en klinish. Met een fuzzy gitaargeluid, veel echo in de zang, gecompliceerde drumpatronen, en een licht aangezette muur van synthesizers op de achtergrond, is dit album redelijk in evenwicht. Luisterd allemaal lekker weg. Er staan maar zeven nummers op: Newspaper SpoonsPointless ExperienceMarch Of ProgressBunker BusterContinental ShelfSilhouettes en Death. Uitgebracht door Jagjaguwar (AT 1760 – Black MountainAngel OlsenFoxygenUnknown Mortal OrchestraSharon Van EttenBon Iver).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.