(1429) Dropkick Murphys – The Warrior’s Code (2005)

Celtic punk uit Quincy, Massachusetts. Een CD uit 2005 met daarop de bekende nummers van de band: Tessie, als een bonusnummer op het album, en Shipping Up To Boston, gebruikt in de Oscar winnende film The Departed van Martin Scorsese, en waarvan de tekst oorspronkelijk geschreven is door Woody Guthrie. The Warrior’s Code is het vijfde album die The Murphys uitbrachten. Het album bevat veertien stevige doch melodieuze punk nummers, met veel Ierse invloeden inclusief met doedelzak en mandoline, die je op elk feest met veel bier kunt laten horen. Succes verzekerd. Op het album staan The Green Fields Of France, dat een cover is van Eric Bogle (bekend als schrijver van And The Band Played Waltzing MatildaCaptain Kelly’s Kitchen bekend van The Clancy Brothers and Tommy Makem, en The Auld Triangle dat ook bekend is van ThePogues en The Dubliners. Dit album is zonder twijfel een van de interessantste punk albums dat ik ken, dat ook doet denken aan The RamonesThin LizzyDexys Midnight Runners en de hierboven genoemde Pogues. Origineel, met veel energie en met goede teksten. Uitgebracht door Hellcat Records.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.