De uitklaphoes van de LP #71

Stiekem Dansen van Toontje Lager

Ik kan me nog goed herinneren dat nederpop in de jaren tachtig zo populair was. Met bands als Toontje LagerDoe MaarHet Goede Doel, Klein Orkest, Noodweer, Trockener KecksDe Dijk en Frank Boeien Groep. Ikzelf was in die tijd ook in de greep van een aantal deze bands. Vooral van Doe MaarHet Goede Doel en De Dijk eigenlijk. Maar zeer zeker ook van Toontje Lager. De zanger, Erik Mesie, was misschien wel net zo populair als de band zelf. Stiekem Dansen (1983) was de derde LP van deze jongens uit Wageningen. Deze vind ik dan wel niet zo goed als Er Op Of Er Onder (die ik in mijn 1760 lijst heb staan) waar de krakers Viel Die MaarNet Als In De FilmLente In Twente en Ben Jij Ook Zo Bang op staan, maar deze mag er ook wezen. Deze LP is dan wel minder maatschappijkritisch maar herbergt wel een paar leuke nummers, zoals Kiezen Op ElkaarVorige Week, Zoveel Te DoenHet Nut Van Volle Maan en Amigo. Dit soort muziek wordt in Nederland niet meer gemaakt. Helaas. Maar wel nog steeds leuk om naar te luisteren. Uitgebracht door SKY. Opgenomen in de B.M.I. Studio’s in Weert (AT 1760 – Doe MaarToontje Lager).

This entry was posted in LP Verzameling. Bookmark the permalink.