(1439) John Dear Mowing Club – John Dear Mowing Club (2008)

Melle Guido de Boer is een Nederlandse beeldend kunstenaar en muzikant. Hij studeerde in 1995 af aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Naast zijn werk als beeldend kunstenaar vormde hij in de nazomer van 2002 de band Smutfish. Het debuutalbum Lawnmower Mind wordt gezien als grondlegger van de Nederlandse country noir. Vanaf 2007 toerde de Boer met Smutfish, en later onder de naam John Dear Mowing Club, onderandere als begeleidingsband en voorprogramma van Daniel Johnston door Europa. De band trad onderandere op tijdens Noorderslag in Groningen, Popkomm in Berlijn en Crossing Border in Den Haag. Twee albums volgden, waarna de naam van de band tijdelijk veranderd werd in John Dear Mowing Club. Op deze CD bestaat John Dear Mowing club uit Melle de Boer, Dick Zuilhof, Rob Lagendijk en Sean de Vries. De muziek op deze CD stemt somber. Maar het is een lekker gevoel van somberte waarin je je met graagte wil verliezen. Het zijn allemaal breekbare en ingetogen liedjes, allemaal door de Boer zelf geschreven, met nummers over Townes Van Zandt, Kevin Bacon, Marilyn Monroe en Donald Duck. Mooiste nummers zijn CowboygirlBroken TV en Right Here. De Boer heeft een mooie karakeristieke stem die je weet te raken. Nederlandse americana uit Den Haag. De Nederlandse Sparklehorse. En Admiral Freebee uit Belgie komt ook om de hoek kijken. Mooier kunnen we het niet maken.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.