Chuck Findley

Charles B. Findley, geboren in 1947, is een Amerikaanse trompettist. Hij bespeelt ook andere instrumenten als de bugel en de trombone. Zijn technische vaardigheden en veelzijdigheid zijn beroemd, zelfs onder andere sessiespelers. Findley studeerde in 1965 af aan de Maple Heights High School in Ohio en later aan het Cleveland Institute of Music. Zijn eerste professionele werk was met de Jimmy Dorsey Big Band voordat hij zich bij de Buddy Rich Band voegde op een wereldtournee. In 1989 sloot hij zich aan bij de Tonight Show band onder leiding van Doc Severinsen. Hij was ook lid van de The Tonight Show band bij Jay Leno van 1994 tot 2001. Findley speelde de bugel solo op (They Long to Be) Close To You van The Carpenters (staat niet in de album credits vermeld). Findley werkt vaak samen met zijn broer Bob, een andere trompettist. Hij wordt beschouwd als een lid van The Wrecking Crew en heeft zodoende op tal van platen meegespeeld. Op albums van onderandere Steely DanTotoAl Jarreau, op Goats Head Soup van de Stones, Rhinestone Cowboy van Glen Campbell, Born Again van Randy Newman, Like A Prayer van Madonna, Heavy Nova van Robert Palmer en Storytone van Neil Young.

Vaak staat zijn naam nergens vermeld maar in mijn 1760 lijst is Chuck Findley in ieder geval te horen op:

  • (882) Christopher Cross – Christopher Cross
  • (903) Rickie Lee Jones – Rickie Lee Jones
  • (993) Tom Waits & Crystal Gayle – One From The Heart
This entry was posted in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink.