Iggy Pop – Every Loser (2023)

In 2019 kwam de laatste CD uit van Iggy Pop: Free. Deze, Every Loser, is het negentiende studioalbum van de Godfather Of Punk, uitgebracht op 6 januari 2023. Als iemand weet hoe te overleven is hij het wel sinds het debuutalbum van The Stooges uit 1969 en The Idiot, zijn soloalbum uit 1977, in een grijs verleden uitkwamen. De man heeft een aanzienlijk drugsverleden, maar drinkt zelf nu alleen nog maar wijn. Al jaren. Deze CD is een prettige verrassing. Het is scherp en to the point. Pop heeft nog steeds iets te vertellen. En met hulp van muzikanten die hem blijkbaar graag helpen. Want het album bevat nogal wat bekenden (vrienden van hem). Chad Smith en Josh Klinghoffer van Red Hot Chilli Peppers, Dave Navarro, Eric Avery en Chris Chaney van Jane’s Addiction, Duff McKagan van Guns N’ Roses, Stone Gossard van Pearl Jam, Travis Barker van Blink-182 en Taylor Hawkins van Foo Fighters. Het is een van de laatste studioklussen geweest van Hawkins (die ooit Iggy Pop speelde in de film CBGB) voor zijn dood op 25 maart 2022. Hij speelt op twee nummers mee, op Comments en The RegencyStrung Out Johnny klinkt een beetje als Cat People (Putting Out Fire) van Bowie op het Let’s Dance album (wiens China Girl een cover van Pop is). Neo Punk had net zo goed een nummer van The Stooges kunnen zijn. En er staan een paar gedeeltelijke spoken word nummers op die me zeer aanspreken: New AtlantisNews For Andy (interlude) en My Animus (Interlude). Ja, Iggy Pop maakt nog steeds muziek dat er toe doet. Geproduceerd door Andrew Watt en uitgebracht door Gold Tooth Records/Atlantic.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.