(1438) Gary Clark Jr. – Blak And Blu (2012)

Blak and Blu is het debuutalbum van Gary Clark Jr., uitgebracht op 22 oktober 2012. De gitarist was in dat jaar een van de nieuwe aanstormende gitaristen waarvan veel werd verwacht. Voordat dit album van Clark op een groot label werd uitgebracht had hij al twee albums op zijn naam op het indie label Hotwire Unlimited. Daarom wordt deze als zijn echte debuut gezien. Het album bevat een aantal genres, waaronder soul, hiphop, rock ’n roll en een aantal blues nummers. Het grootste compliment dat je deze man kan geven is dat het je soms aan Prince doet denken (en ook aan Nick Lowe trouwens in het nummer Travis Country). Misschien dat het album op verschillende momenten iets te clean en te gepolijst klinkt om het een echt rauw blues album te laten zijn, maar elementen van de blues zijn zeker door het hele album heen sterk aanwezig. When My Train Pulls In en Bright Lights zijn namelijk twee van die lekkere stevige blues nummers. Maar het beste wat dit betreft heeft Clark misschien voor het laatst bewaard met Next Door Neighbor Blues. Dat doet je weer aan Robert Johnson en John Lee Hooker denken. Het is het beste nummer van het hele album. Niettemin een goede gitarist en een goede gitaar plaat. Zijn cover van HendrixThird Rock From The Sun bewijst dat. Uitgebracht door Warner Brothers.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.