(1439) Brian Setzer – Rockabilly Riot Vol.1: A Tribute To Sun Records (2005)

There is a riot going on, en Brian Setzer steekt het vuurtje nog maar eens extra aan op deze CD met een hommage aan Sun Records. Met echt geweldige muziek. En met dus allemaal Sun klassiekers. Met de voor mij de wat bekendere Red Hot, dat ik ken van Link WrayMona Lisa, dat ik ken van de langzame versie van Nat King ColeReal Wild Child, ook bekend van Iggy PopPut Your Cat Clothes OnRock HouseBoppin’ The BluesJust BecauseBlue Suede Shoes en Get Rhythm van artiesten als Billy Lee Riley, Carl Mann, Roy OrbisonElvis PresleyCarl PerkinsJerry Lee Lewis en Johnny Cash. Maar dus ook met andere juweeltjes als Get It Off Your Mind, Rock ‘N Roll RubyPeroxide Blonde In A Hopped Up Model FordFlyin’ Saucer Rock And RollRed Cadillac And A Black MoustacheTennessee ZipLonely Weekends en Flatfoot Sam, van andere Sun artiesten als Charlie Rich, Kenny Parchman, Tommy Blake, Warren Smith en Gene Simons. Brian Setzer kennen we natuurlijk van Stray Cats. Van ook geweldige muziek. Van dit oorspronkelijke rockabilly trio heeft Setzer sinds 1990 inmiddels flink aan de weg getimmerd. Al jaren brengt hij met zijn Orchestra big band en swing muziek uit. En in 2019 verscheen er nog een nieuwe CD van Stray Cats: genaamd 40. Hulde aan deze man.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.