De keuze van een album van een bepaalde Band of Artiest

(749) Kayak – See See The Sun

Ik was een enorme fan van Kayak in mijn jeugd. Vanaf het moment dat ik die LP’s in de jaren zeventig op de radio hoorde. Daarvan heb ik er toen een aantal van deze band gekocht (die ik samen met Focus en Finch toch als de beste Nederlandse prog rock bands beschouwde). Royal Bed Bouncer, The Last Encore, Starlight Dancer, Phantom Of The Night. Allemaal puike Nederlandse prog rock albums, toen nog symfonische rock genoemd. See See The Sun heb ik vroeger echt grijs gedraaid. Vond ik gewoon Yes achtig goed. Reason For It AllLyricsMouldy WoodLovely Luna (King Crimson), Hope For A Life en Mammoth zijn wat mij betreft van internationale allure. Op CD heb ik Close To The Fire en een 2CD met de drie albums: Periscope Life, Starlight Dancer en Phantom Of The Night, en natuurlijk See See The Sun die ik in mijn 1760 lijst heb staan. Phantom Of The Night is een uitstekend album: Winning WaysKeep The ChangeCrime Of PassionFirst Signs Of SpringDaphne en No Man’s Land, zijn mijn favoriete nummers hierop. Al moet ik zeggen dat ik Ruthless Queen een draak van een nummer vind. De grootste hit van de band maar voor mij niet de oude Kayak. Op Starlight Dancer staan I Want You To Be MineDaughter Or SonIrene en Turn The Tide, en deze zijn ook heel mooi. Periscope Life en Close To The Fire met Edward Reekers op zang, kunnen me helaas niet boeien. Maar Ton Sherpenzeel is een muzikaal genie en Kayak was vroeger in de verschillende bezettingen met Max Werner, Johan Slager, Ton Scherpenzeel, Cees van Leeuwen, Bert Veldkamp, Pim Koopman en ook met Edward Reekers, echt een toonaangevende Nederlandse band.

This entry was posted in CD Verzameling. Bookmark the permalink.