De uitklaphoes van de LP #69

A Day At The Races van Queen

Ach ja, jeugdsentiment. Ik weet nog goed dat ik deze LP toen kocht bij de “muziekwinkel”. Ik kon niet wachten om deze langdrager op mijn kamer te draaien. En te horen wat de heren van Queen opnieuw weer hadden gefabriceerd. Ook al waren er al singles van de LP verschenen en werd er al muziek van deze LP op de radio gedraaid. Nou dat begon meteen al goed met natuurlijk Tie Your Mother Down. Dit nummer blijft voor mij nog steeds een van de beste nummers van de band. De LP vond ik toen een waardige opvolger van A Night At The Opera. Maar net niet zo goed. Ik denk dat ik ADATR het vijfde beste album van Queen vind, tussen Sheer Heart Attack en News Of The World in. Er wordt vaak gezegd dat A Day At The Races een kopie is van A Night At The Opera, dat het album iets te gemakkelijk gemaakt is na het succes van ANATO. Maar voor mij gaat dat niet op (en ja op een gegeven moment kon ik al die nummers meezingen). Sommige nummers lijken misscien een beetje op elkaar, maar als echte Queen fan zie je dat gewoon door de vingers. Zo is dat! Waardige Queen uitschieters zijn The Millionaire WaltzWhite ManGood Old-Fashioned Lover Boy (door de gitaar van May) en ook Drowse gezongen door Taylor (als een waardige opvolger van I’m In Love With My Car op ANATO). En Somebody To Love staat voor mij synoniem voor kerstmis. Dat nummer is net zo goed als Bohemian Rhapsody.

This entry was posted in LP Verzameling. Bookmark the permalink.