(1440) Emiliana Torrini – Fisherman’s Woman (2005)

Emilíana Torrini, geboren in Reykjavik, is een IJslandse zangeres (AT 1760 – Sigur RossOf Monsters And Men, SolstafirSkalmoldFor A Minor ReflectionThe SugarcubesBjorkAsgeirGusGusMezzoforte) die internationaal doorbrak in 1999 met het album Love in the Time of Science. Ook is ze bekend van onder meer Gollum’s Song uit de aftiteling van de film Lord of the Rings: The Two Towers. Fisherman’s Woman is haar vierde CD uit 2005, een mooi akoestisch album. Je hoort een zangeres die je makkelijk kunt verbeelden zingend in een groen bos bij een kabbelend riviertje die je betoverd met haar schoonheid, en vooral met haar stem. Doet soms aan Joanna Newsom en Rickie Lee Jones denken. Zeer rustgevend en mooi. Staan geen zwakke nummers op. Maar de mooisten zijn LifesaverHeartstopperFisherman’s WomanThinking Out Loud en Serenade. Op het album staat ook een cover van Sandy DennyNext Time Around. Uitgebracht doo Rough Trade (AT 1760 – o.a. The Smiths, The LibertinesRobert WyattAztec CameraGoat GirlHowler en Antony and the Johnsons).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.