Amos Lee – My Ideal (A Tribute To Chet Baker) (2022)

Tijdens zijn korte leven maakte Chet Baker een aantal klassiekers. Zijn vocale album Chet Baker Sings, uitgebracht in 1954, hoort daar zeker ook bij. Niemand zong zoals hij zo onschuldig en jongensachtig. En zo weinig trompettisten hadden zo’n uniek geluid als Baker. Amos Lee zingt een beetje als Baker, maar is natuurlijk geen Baker. Toch klinkt het verassend goed. Lee’s stem benaderd hem vrij dicht. Dit bijzondere coveralbum van Amos Lee, want dat is het eigenlijk toch wel, is zijn hommage aan zijn blijkbaar muzikale held. Met nummers als That Old FeelingMy BuddyMy IdealMy Funny ValentineIt’s Always You en Everything Happens To Me. Ook al is het misschien een exacte kopie van het oorspronkelijke album: toch wel goed gedaan. Maar uiteraard niet zo goed als het uitmuntende origineel. Maar dat is geen schande. Wat ook gezegd moet worden is dat de drie begeleidende muzikanten, David Streim (piano en trompet), Madison Rast (bas) en Anwar Marshall (drums) ook een aanzienlijk aandeel hebben in het uiteindelijke resultaat. Uitgebracht door Dualtone (Hayes Carll – You Got It All, 2021).

Dit album is overigens de laatste die ik in 2022 heb gekocht en een stukje over heb geschreven. Het volgende nieuwe album op deze site komt dus uit 2023.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.