(1441) Ry Cooder & V.M. Bahtt – A Meeting By The River (1993)

A Meeting By The River is een album van Ry Cooder en Vishwa Mohan Bhatt. Het werd opgenomen in september 1992 en uitgebracht in april 1993. Dit geimproviseerde en collaboratieve album bevat Cooder op slidegitaar en Bhatt op de mohan veena, een snaarinstrument gemaakt door Bhatt zelf. Het album piekte op nummer vier in de Billboard’s Top World Music Albums chart en leverde Cooder en Bhatt een Grammy Award op voor Best World Music Album in 1994. Cooder en Bhatt ontmoetten elkaar voor het eerst minder dan een uur voordat de opnames begonnen. Ze improviseerden een groot deel van de set. Cooder en Bhatt worden bijgestaan door Cooder’s toen veertienjarige zoon, Joachim, op dumbek, een trommel uit het Midden-Oosten, en door Sukhvinder Singh Namdhari op tabla. Het album is een genre-overschrijdend album tussen Indiase en westerse muziek, waar de Mississippi en de Ganges elkaar ontmoeten, en bevat maar vier nummers, maar alle vier van een prachtige schoonheid. In 2011 speelde Bhatt A Meeting By The River op een muziekfestival ter ere van goeroe Kelucharan Mohapatra. Het album werd geproduceerd door Kavichandran Alexander en Jayant Shah, en uitgebracht door Water Lily Acoustics, een Amerikaans label dat voornamelijk Indiase klassieke muziek uitbrengt. 

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , . Bookmark the permalink.