MICH – Nuts (2022)

Een beetje zwaarmoedig en deprimerend (maar niet minder goed) dit album van de Nederlandse band, of eigenlijk meer een studioproject, MICH, uit Amsterdam, dat bestaat op deze CD uit Bastiaan Bosma, Mick Johan, Pieter Janssen, Bennie Komala, Barend Brieffies, Sofie Winterson en Rimer London. Een beetje punk, een beetje new wave, een beetje dreampop, een beetje XTC, een beetje Siouxsie, en een beetje The Cure. Welkom terug in de jaren tachtig. Met vooral veel voortstuwende, hoekige en echoende gitaren, en ook met lekkere puntige basloopjes. Twaalf nummers in een strak tempo, zonder echt gas terug te nemen, en zondermeer allemaal verslavend. Al deze nummers zoals A HassleBack To BedThe ShelfStep Aside en Delivery Soon, klinken alsof ze altijd al bestaan hebben. En dat is een compliment. Een mooi album dus. Uitgebracht door Excelsior (Meindert Talma 2021, Hallo Venray 2022).

This entry was posted in Nieuw Gekocht. Bookmark the permalink.