Neil Young & Crazy Horse – World Record (2022)

Na Toast is dit het tweede album van Young samen met Crazy Horse in 2022. Dus met Billy Talbot, Nils Lofgren en Ralph Molina. En weer een album met een boodschap van Young, wat hij wel vaker heeft natuurlijk. Denk bijvoorbeeld aan Greendale en The Monsanto Years. Maar met een stevige stempel over het klimaat deze keer. Van Young als prediker kun je moe worden. Maar als je dan weer naar hem luisterd, val je toch weer voor die gedrevenheid van hem. Het lijkt mij dat deze mannen toch weer een hoop lol hadden tijdens deze opnames. De CD is live opgenomen zonder overdubs. Het is hem dus vergeven wat mij betreft. Maar liefst vijf nummers over onze mooie planeet: Love EarthI Walk With You (Earth Ringtone)This Old PlanetThe World (Is In Trouble Now) en This Old Planet (Reprise). En ook weer een nummer over een auto, na Sedan Delivery en Coup De Ville zingt hij nu over een Chevrolet. Young heeft altijd al iets met auto’s gehad. Nee, niet het beste album van Young, maar ook niet het slechtste. Een goede middenmotor. Wat betekend dat ik ook deze weer gewoon een goed album vind. Ben benieuwd of hij in 2023 ook weer zo actief zal zijn in het uitbrengen van nieuwe werk. Van mij mag hij. Ja, graag zelfs. Samen met Young geproduceerd door Rick Rubin (AT 1760 – Red Hot Chilli PeppersDanzigSystem Of A DownJacob DylanThe Mars Volta) in Rubin’s Shangri-La Studio in Malibu en uitgebracht door Reprise als ORS52.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.