(1448) Hombres G – Hombres G (1985)

Hombres G was een Spaanse poprockband, opgericht in Madrid in 1983. Ze worden algemeen beschouwd als een van de meest prominente popgroepen van Spanje van de jaren tachtig en vroege jaren negentig. De band bestond uit David Summers (bas, zang), Rafael Gutierrez (gitaar), Dani Mezquita (gitaar) en Javi Molina (drums). Hombres G maakte hun live debuut op de Rock-Ola in Madrid in 1983. Hun geluid werd beinvloed door de vroege Beatles en de Britse new wave-beweging. Ze vonden commercieel succes met de release van Hombres G (1985) en het nummer Devuelveme A Mi Chica. Het jeugdige en adolescente karakter van hun muziek trok een groot publiek, zowel in binnen- als buitenland. Hombres G (het eerste album) werd opgenomen in slechts negen dagen. De band koos een selectie van tien nummers uit een totaal van vijfentwintig die ze toen veel in clubs en concertzalen in Madrid hadden gespeeld. Er staan drie singles op: Devuelveme A Mi ChicaVenezia en Dejad Que Las Ninas Se Acerquen A Mi.​ En een van de andere nummers op het album, No Llorare, is een cover van Alice Cooper’s I Never Cry.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.