De uitklaphoes van de LP #67

Live van Fleetwood Mac

Deze dubbel LP werd in 1980 uitgebracht. Het was het eerste livealbum van Fleetwood Mac in de bezetting die de wereld zou bestormen in vooral de jaren zeventig en tachtig. En verscheen dus na de studioalbums Rumours (1977) en Tusk (1979). Ik heb deze LP dan ook met grote nieuwschierigheid toen gekocht. Ik ben met Fleetwood Mac opgegroeid: Fleetwood Mac was toen een grote hitfabriek. Rumours heeft jaren in de album Top 100 gestaan in die tijd. En hij staat er weer in, geloof ik. Monday MorningSay You Love MeDreamsOver & OverOver My HeadSaraLandslideGo Your Own WayDon’t Stop: al deze nummers hebben eeuwigheidswaarde. Als je daar nu tegenwoordig weer naar luisterd besef je weer hoe uniek deze band vroeger was. En ook wat een geweldige live band het was. En door de dood van Christine McVie dit jaar, wordt die heimwee naar die tijd alleen maar groter. De meeste nummers komen echter van het 1975 album Fleetwood Mac (6), van Rumours (4) en van Tusk (3). Live klinkt zeer spontaan van een zeer gedreven band, die toen op het hoogtepunt van hun carriere stond, maar is geen concertregistratie van een bepaald concert: het is opgenomen op zo’n beetje de halve wereld: in Tokyo, Wichita, Parijs, St. Louis, Oklahoma City, Cleveland, Tucson, Londen, Santa Monica, Kansas City en Passaic. Live is een LP om nog steeds te koesteren. Uitgebracht door Warner Brothers.

This entry was posted in LP Verzameling. Bookmark the permalink.