(1450) Boeijen Hofstede Vrienten – Aardige Jongens (2008)

Redelijk sterke liedjes van deze drie zangers en muzikanten op dit album uit 2008. Alle drie met toch best wel een groot verleden in de Nederlandse popgeschiedenis met Doe MaarNits, de Frank Boeijen Groep en Boeijen solo, bewijzen ze dat deze samenwerking een harmonieus geluid oplevert met twaalf integer gemaakte nummers. En met diepzinnige teksten ook nog eens. Hoewel ik de liedjes van Henny Vrienten (dit jaar natuurlijk veel te vroeg overleden) op dit album misschien nog net iets mooier vind dan die van Hofstede en Boeijen, zijn ze allemaal puik in orde. Van alle drie staan er vier nummers op. Van Vrienten: Aardige JongensVrouw Voor Het RaamZonder Mij en De Bruid, van Henk Hofstede: Glazen HartBleekwaterIk Dwaal U Wacht en De Loods, en van Frank Boeijen (met hulp van toetsenist Ton Snijders): GelukWalvis, Ronda en Wachten Op Een Vriend. Geproduceerd door de drie heren zelf in Studio Het Gemengd Bedrijf in Limmen, met hulp van Frans Hendriks (AT 1760 – The Pilgrims) die ook de mixage en de mastering deed in Studio Zeezicht in Spaarnwoude (AT 1760 – The Pilgrims), opgericht door Rob van Donselaar (o.a. Bintangs). Uitgebracht door Universal Music (AT 1760 – Vreemde KostgangersKensington).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.