(1451) Ronnie Wood – Slide On This (1992)

Slide On This was Wood’s vijfde soloalbum. Het verscheen in 1992, in de periode tussen Steel Wheels (1989) en Voodoo Lounge (1994) van The Stones. Wood die al sinds 1974 vanaf Black And Blue bij The Stones zit, heeft in totaal zeven studioalbums uitgebracht. De laatste verscheen in 2010. Wood die we ook kennen als lid van The Jeff Beck Group en The Faces, en ook op drie Dylan albums heeft meegespeeld (Shot Of Love, Knocked Out Loaded en Desire) is in de shaduw van Keith Richards altijd een verdienstelijk gitarist geweest. Dat bewijst hij ook op dit album, waarop hij onderandere wordt bijgestaan door The Edge, Michael Kamen, Charlie Watts, Simon Kirke van Bad Company, Joe Elliot van Def Leppard, The Hothouse Flowers en Bernard Fowler, de achtergrondzanger van de Stones, die met veel nummers van het album heeft meegeschreven. Een aantal daarvan zijn Stones achtige songs, zoals Like It en Josephine, maar dan met de stem van Wood. Testify (een cover van George Clinton), Knock Yer Teeth Out en Somebody Else Might zijn ook prima te verteren. Niets mis dus met dit soloalbum van een van de meest ondergewaadeerde gitaristen ter wereld. Elf van de dertien nummers zijn meer dan OK. Het is een standaard rock album waar genoeg in valt te ontdekken. Het album is opgenomen in Sandymount, St. Kildare, Ierland, en geproduceerd door Fowler en Wood. Coverart is van Ronnie Wood zelf.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.