GA-20 – Crackdown (2022)

GA-20 is een Amerikaanse bluesband uit Boston, Massachusetts. De band, een trio, is vernoemd naar de gitaarversterker die Gibson van 1950 tot 1961 produceerde. GA-20 speelt voornamelijk Chicago blues. Op Crackdown, het derde album inmiddels sinds 2019, opgenomen met behulp van vintage opnametechnieken, vintage gitaren en vintage versterkers, wordt geen bas gespeeld (het trio bestaat uit twee gitaristen en een drummer), maar zijn er veel fuzz, vibrato en tremelo gitaren op te horen. Het resultaat is een vet zweterig ondergronds spookachtig moeras geluid, met negen eigen nummers en de cover Just Because van Lloyd Price. Deze jongens hebben smaak! Zeer cool allemaal. Uitgebracht op Karma Chief Records dat onderdeel is van Coleman Records (Monophonics – It’s Only Us, 2020).

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.