(1455) Europe – The Final Countdown (1986)

Laat ik het kort houden. De enige reden dat dit album staat waar het staat in mijn 1760 lijst (en dat het er uberhaubt in staat ook nog) op plek 1455 dus, is natuurlijk om het titelnummer. Door dit nummer alleen staat dit album daarom dan ook boven de metal van Twisted Sister en Ratt, en wat Scandinavische metal betreft boven de albums van Sonata ArcticaHIMRoyal HuntNightwishKorpiklaani en Pretty Maids. En wat betreft muziek uit Zweden, ja, staan alleen de albums van Bye Bye BicycleThe Refreshments en ABBA lager. The Final Countdown is namelijk zo fout dat het ook wel weer goed is. Bombastischer dan Queen en Muse bij elkaar. Dit nummer was dan ook een grote hit, mede door die knap in elkaar gezette video. En aan die video kon je op MTV in die tijd dan ook niet ontsnappen. De rest van dit album stelt echter niet veel voor. Carrie, een powerballad, is ronduit verschrikkelijk. En al die andere nummers kunnen me ook geen moment raken. Haar metaal waar kappers dus graag de schaar in hadden gezet.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.