Fire Horse – Out Of The Ashes (2022)

Een nieuw hoofstuk in de geschiedenis van de Nederlandse rock. Ja, rock met een hoofdletter R en de I van internationale allure. Mooi! Absolute aanrader dit album van deze nieuwe band, bestaande uit Peter van Elderen (bas), Guy Pek (drums, backing vocals) en Kevin Stunnenberg (vocals en gitaar). Ook bekend van Birth of Joy, Peter Pan Speedrock en Grenadeers. Dit debuutalbum van Fire Horse doet denken aan stoner- en desertrockers Queens of the Stone AgeKyussFu Manchu en ook aan Stone Temple Pilots en Foo Fighters. Maar met allemaal nummers met een duidelijk eigen smoel. En die staan als een huis, die bij een eerste luisterbeurt al voorbij zijn voordat je het weet (en dan zit het bij mij vaak wel goed). TrustDo My ThangAgainst The WorldBlack WaltzStormtrooperKeep It Comming: allemaal puike nummers met lekker veel gitaargeweld. Fire Horse is met dit album wat mij betreft de nieuwe trots van Nederland. En dat mag gezegd worden. Geproduceerd in Wisseloord (AT 1760 – De DijkVreemde KostgangersRacoon) door de band zelf en uitgebracht door het Haarlemse Suburban Records (The Sore Losers – Ultra Elektric, 2021).

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.