(1456) Twisted Sister – Stay Hungry (1984)

Twisted Sister evolueerde uit een band genaamd Silver Star en ondervond verschillende ledenwisselingen voordat de klassieke bezetting van Jay Jay French (gitaar), Eddie Ojeda (gitaar), Dee Snider (zang), Mark Mendoza (bas) en A. J. Pero (drums) vorm gekregen had. Het was deze bezetting die de eerste vier albums van de band opnam. De eerste twee albums van Twisted Sister, Under the Blade (1982) en You Can’t Stop Rock ‘n’ Roll (1983), werden kritisch goed ontvangen en verkreeg de band een behoorlijke underground populariteit. Van de zeven albums die Twisted Sister (van 1982 tot en met 2006) heeft uitgebracht, was Stay Hungry het meest succesvolle. De komische video’s van de singles van het album, We’re Not Gonna Take It en I Wanna Rock waren veel op MTV te zien. Ze zorgden voor een kortstondig mainstream succes voor de band. Maar de onweerlegbare dreiging van nummers als The BeastS.M.F. en Burn in Hell is de ware kracht van het album. Deze nummers klinken behoorlijk rauw en ongepolijst. Vooral Captain Howdy en Street Justice, de twee nummers die de Horror-Teria suite vormen (en later de basis zouden zijn voor Snider’s mislukte filmproject Strangeland) zijn redelijk onderhoudend. In 1988 was het allemaal klaar. In 1987 verscheen het laatste reguliere studioalbum. En in 2004 verscheen er nog een re-recording van Stay Hungry (met bonus nummers), genaamd Sill Hungry, en in 2007 nog een kerstalbum.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.