(1458) Brenda Fassie – Mali (2003)

Brenda Nokuzola Fassie, in 2004 overleden, was een Zuid-Afrikaanse zangeres, songschrijver, danseres en activiste. Liefkozend Ma-Brrr genoemd door haar fans, stond ze ook bekend als de Queen Of African Pop en de Madonna Of The Townships. Ze gebruikte haar muziek om zich te verzetten tegen het apartheidsregime in Zuid-Afrika. In 1989 bracht ze het nummer Black President uit als eerbetoon aan Nelson Mandela, dat staat op haar gelijknamige album uit 1990. Vanaf 1987 verschenen er van haar verschillende soloalbums, waaronder Now Is The Time, Memeza en Nomakanjani? Haar album Memeza was het best verkochte album in Zuid-Afrika in 1998. Mali was haar achttiende album dat ze nog maakte voor haar dood, en bevat verschillende genres: afropop, RNB en gospel, gezongen in het Engels en het Xhosa. Het is muziek om vrolijk van te worden (dat heb ik altijd met Afrikaanse muziek), ook al versta je er niets van. Met aanstekelijke ritmes en klankheldere gitaarriffs. Beste nummers zijn Ponci Ponci (Pontjie Pontjie)NgwanonaMali en Siyobanana.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , . Bookmark the permalink.