Arch Enemy – Deceivers (2022)

Arch Enemy is een Zweedse melodieuze deathmetalband, oorspronkelijk een supergroep uit Halmstad, opgericht in 1995 door Michael Amott en Johan Liiva, die beiden oorspronkelijk in Carnage hadden gezeten. Ook een deathmetalband. Andere leden van Arch Enemy kwamen van bands als Armageddon, Carnage, Mercyful Fate, Spiritual Beggars, The Agonist, Nevermore en Eucharist. Maar door bezettingswijzingen veranderde er nogal wat. Johan Liiva werd in 2000 vervangen door de Duitse zangeres Angela Gossow. En Gossow verliet de band in maart 2014 om manager van de groep te worden. Zij werd vervangen door de Canadese zangeres Alissa White-Gluz. En deze zangeres is een sensatie. Deze vrouw grunt echt de pannen van het dak, als een van de beste grunters van de hele metal scene. Als je niet beter zou weten denk je dat de zangpartijen door een man zijn gedaan. Zowel de muziek, in feite door de gitaristen Michael Amott en Jeff Loomis, als de verbluffende stem van de zangeres zijn krachtig, wreed, agressief, brutaal en fel. Een prima metal album dus. Uitgebracht door Century Media.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.