(1459) Fito Paez – El Amor Despues Del Amor (1992)

El Amor Despues Del Amor is het zevende album van de Argentijn Fito Paez, uitgebracht in 1992. Het is in Argentinie nog steeds (700.000) een van de best verkochte rock albums gemaakt door een Argentijnse artiest, met sinds 2012 inmiddels meer dan 1.100.000 verkochte exemplaren. In 2007 zette de Argentijnse editie van Rolling Stone dit album op de dertiende plek van de honderd beste Argentijnse albums ooit gemaakt. En niet voor niets. Het is een vrij toegankelijk album en bepaald geen straf om naar te luisteren. Het is een verzameling liedjes die de Argentijnse ziel met moderne rockmuziek combineerd. Met soms pop- maar voor het merendeel rocksongs. Alle nummers zijn van de hand van Paez zelf, behalve La Rueda Magica, die hij samen heeft geschreven met Charly Garcia (Sui Generis), die op dit nummer ook zingt. Tweety Gonzalez (Soda Stereo) speelt orgel. Mercedes Sosa zingt op het nummer Detras Del Muro De Los Lamentos, en is een tango. En Spanjaard Antonia Carmona, een flamenco zanger, is te horen op Trafico Por Katmandu. Andere Argentijnse artiesten die op dit album meewerken zijn o.a. Luis Alberto Spinetta, Andres Calamaro, Fabiana Cantilo, Claudia Puyo, Fabian Gallardo en Ariel Rot, die de mooiste gitaarsolo op het album speelt: op A Rodar Mi Vida. In februari 2021 werd gemeld dat Netflix de productie van een serie had bevestigd gebaseerd op het leven van Fito Páez en dat het El Amor Despues Del Amor zal gaan heten, verwijzend naar dit zevende studioalbum van de muzikant.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.