De keuze van een album van een bepaalde Band of Artiest

(75) Johnny Cash – With His Hot And Blue Guitar

With His Hot And Blue Guitar is uitgebracht in 1957. Het was het debuutalbum van Cash en een van de eerste albums van het befaamde Sun Label. Het is het enige oorsronkelijke studioalbums dat ik heb van The Man In Black. My Mother’s Hymn Book, uitgebracht in 2003, is een collectie van Christelijke liederen die Cash van zijn moeder leerde. Het is een verzamelalbum met nummers die ook op andere albums staan: op Hymns From The Heart uit 1962 en op Sings Precious Memories uit 1975. Het zou zijn laatste religieuze album zijn. The Christmas Collection is ook een verzamelalbum met populaire Kerst- en religieuze nummers. Een echte aanrader om ermee in de kerstsfeer te komen. En Johnny Cash & June Carter – Johnny & June is ook een verzamelalbum (2CD) met op de eerste CD nummers van alleen Johnny en op de andere alleen van June. De twee livealbums zijn die van Folsom Prison, zijn allereerste livealbum uit 1968, en San Quentin, zijn tweede livealbum uit 1969. Het zijn twee belangrijke livealbums in het oeuvre van Cash. De eerste twee van in totaal vier albums die door hem in gevangenissen werden opgenomen. Met nummers als Folsom Prison BluesOrange Blossom SpecialDirty Old Egg-Suckin’ DogJacksonGive My Love To RoseI Got StripesWanted ManI Walk The LineSan Quentin en A Boy Named Sue. En verder heb ik al die American Recordings albums (I: American Recordings, II: Unchained, III: Solitairy Man, IV: The Man Comes Around, V: A Hundred Highways en VI: Ain’t No Grave). Het is allemaal hartverscheurend prachtig en mooi wat er op deze zes albums staat. Onbegonnen werk om al die nummers allemaal op te noemen. Maar wie naar de video van Hurt kijkt en luisterd (een cover van Nine Inch Nails en dat op American IV: The Man Comes Around staat) moet vanzelf janken als een kind. Werkelijk prachtig. Yes, he was Johnny Cash. The One and Only. The man came around!

This entry was posted in CD Verzameling. Bookmark the permalink.