Carla Azar

Carla Azar is een Amerikaanse drummer uit Huntsville, Alabama en lid van het trio Autolux. Ze speelt ook gitaar, basgitaar, keyboards en zingt. Azar speelde drums op Jack White’s albums Blunderbuss, Lazaretto en Boarding House Reach, en speelde ook live op tournee met hem. Van 2009-2011 werkte ze samen met schilder Mark Whalen (ook bekend als Kill Pixie) aan kunsttentoonstellingen, waarbij ze muziek maakte voor installatieruimtes. Ze had een rol in de film Frank uit 2014 met Michael Fassbender en Domhnall Gleeson. Azar speelde ook drums voor Ednaswap voor twee albums en een EP. Daarnaast speelde ze drums, evenals wat percussie, op Come To Where I’m From (2000) van Joseph Arthur. De band Autolux werd in 2001 opgericht in Los Angeles. Ze ontmoette mede banlid Eugene Goreshter tijdens het schrijven van muziek voor Accidental Death of an Anarchist, een toneelstuk van Nobelprijswinnaar Dario Fo. Ander bandlid, Greg Edwards, ontmoette ze toen hij in zijn vorige band Failure speelde. In augustus 2000 speelde Autolux de eerste twee shows in de Silverlake Lounge. Op 1 maart 2001 bracht de band een zelfgeproduceerde EP uit met de titel Demonstration. Het bevatte vijf nummers opgenomen in hun repetitieruimte. Nadat de band tijdens een optreden indruk had gemaakt op platenproducer T Bone Burnett, tekende Autolux bij DMZ, een platenlabel opgericht door Burnett en de Coen Brothers. In 2002 ondersteunden Azar en Josh Klinghoffer (Red Hot Chilli Peppers) Vincent Gallo als zijn tourband ter ondersteuning van zijn album When. Naast drums speelde ze gitaar en mellotron op de tour. Ook speelde Azar drums op The True False Identity (2005) van Burnett en Curtains (2005) van John Frusciante. Andere albums waar Azar op te horen is zijn o.a. drie albums van Wendy and Lisa, twee albums van Sam Phillips, Dream Harder van The Waterboys, The True False Identity van T Bone Burnett, A Woman A Man Walked By van PJ Harvey en John Parish, The Lost Notebooks Of Hank Williams (Diverse Artiesten), en Who van The Who.  

In mijn Album Top 1760 is Carla Azar op drums, maracas, shaker, percussie en clapping te horen op drie albums:

  • (1033) Bright Eyes – The Peoples Key
  • (1324) The New Basement Tapes – Lost On The River
  • (1572) Jack White -Blunderbuss
This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.