(1462) Heidevolk – De Strijdlust Is Geboren (2005)

Metal dat charmant is. Grappig zelfs? Kan dat? Ja dat kan. Dat komt denk ik omdat Heidevolk, afkomstig uit Arnhem, in het Nederlands zingt. Misschien niet uniek in dit genre, maar wel een mooi voorbeeld ervan. Met lieden als Vuerbaert, Braadvraat, Bloeddorst, Beenkerver, Boghtdrincker en Westdijk, als de muzikanten van dienst, heeft Heidevolk met dit debuutalbum uit 2005, zeker Gelderland op de wereldkaart van de metal gezet (in 2021 verscheen het zesde album), en in dit geval van de Viking Metal. Fier en trots drinkt Heidevolk het schuim van het bier en bereid ze zich voor op de strijd. De denkbare vijand mag zijn borst nat maken. Met verhalende teksten in alle nummers die zeer zeker aanspreken. KrijgsvolkHet Gelders Volkslied (ja, het officiele Gelderse volkslied), En Wij Stappen Stevig VoortHet Bier Zal Weer VloeienWodan HeerstVulgaris Magistralis (Normaal cover). Je zou bijna denken dat je in de serie Floris met Rutger Hauer terecht bent gekomen. Een dikke aanrader voor alle metal fans uit Nederland. En ook daarbuiten natuurlijk. Uitgebracht door Napalm Records.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.