Tim Bowness – Butterfly Mind (2022)

Tim Bowness is een Engelse zanger en songschrijver, vooral bekend van zijn werk als onderdeel van de band No-Man, een langlopend project dat hij vanaf 1987 is begonnen samen met Steven Wilson van Porcupine Tree. Naast het opnemen van albums met No-Man heeft Bowness samengewerkt op albums van OSI, David Torn, Alice, Saro Cosentino, Fjieri, Nosound, Stefano Panunzi, White Willow en The Opium Cartel. En in 1994 nam hij een album op met Porcupine Tree/Japan/Rain Tree Crow toetsenist Richard Barbieri, genaamd Flame. Butterfly Mind is alweer zijn zevende soloalbum, waarvan ik Dark Nevada Dream de mooiste vind (door dat orgel denk ik). Een aantal nummers zijn nogal atmosferisch en mellow zoals in It’s Easier To Love, dat een beetje jazzy klinkt door de saxofoon van Nicola Alesini. En op twee nummers, Say Your Goodbyes (part 1) en We Feel, horen we Ian Anderson op fluit en Peter Hammill op gitaar en als achtergrondzanger. Mijn algemene indruk is dat het een album is met veel emoties (een beetje humeurig misschien wel) waarin de spanning continu vastgehouden wordt. In een rijk muzikaal landschap. Uitgebracht door InsideOut (Anneke van Giersbergen 2021, Steve Hackett 2021, Yes 2021, The Flower Kings 2022) en geproduceerd door Bowness en Brian Hulse. De mixing en mastering is gedaan door Steven Wilson.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.