De keuze van een album van een bepaalde Band of Artiest

(61) Creedence Clearwater Revival – Creedence Clearwater Revival

Ik heb maar een studioalbum van Creedence. En dat is deze. Die andere twee zijn verzamelalbums. All Time Greatest Hits heb ik het langst in mijn verzameling, die is uitgebracht in 1998. Die andere, The Singles Collection, is uitgebracht in 2009. Deze twee dubbelaars bevatten samen maar liefst eenenzestig nummers. En drieentwintig daarvan staan dubbel op beide albums. Dat zijn: Suzie QI Put A Spell On YouWalk On The WaterProud MaryBorn On The BayouBad Moon RisingLodiGreen RiverCommotionFortunate SonDown On The CornerTravelin’ BandWho’ll Stop The Rain, Run Through The JungleUp Around The BendLong As I Can See The LightLookin’ Out My Back DoorHave You Ever Seen The Rain?Hey TonightSweet Hitch-HikerSomeday Never ComesI Heard It Through The Grapevine en Good Golly Miss Molly. De enige nummers op het debuutalbum uit 1968, waarop maar acht nummers staan en die niet op die twee verzamelaars zijn terug te vinden, zijn This Working ManNinety-Nine And A HalfGet Down WomanGloomy en de twee bonustracks Call It Pretending en het Bo Diddley nummer Before You Accuse Me. Alles bij elkaar dus een redelijk overzicht van wat Creedence allemaal gemaakt heeft. Voor mij is dat genoeg, daar ik van John Fogerty ook wel het een en ander heb. Hij is beslist een van mijn muziekhelden.

This entry was posted in CD Verzameling. Bookmark the permalink.