(1466) Miho Hatori – Ecdysis (2005)

Opgegroeid in Tokyo en in 1993 naar New York City verhuisd, was dit het eerste soloalbum van deze Japanse. Vooral bekend als wederhelft van het duo Cibo Matto (samen met Yuka Honda en later ook met o.a. Sean Lennon vier albums uitgebracht) is ze ook bekend van haar bijdragen aan diverse albums van Gorillaz, Handsome Boy Modeling School, John Zorn en Beastie Boys. Hatori zingt zowel in het Engels als in het Japans op dit album, dat een muzikale samensmelting is van tropikali, samba, bossa nova, aanstekelijke ritmes uit Japan, Bali, Jamaica, Afrika en spoken word fragmenten. Een echte wereldplaat dus. Hoewel een paar nummers, Ecdysis en Walking City, misschien wat aan Bjork en Laurie Anderson doen denken, laat Hatori de rest van het album een duidelijk eigen geluid horen. Ecdysis is een intieme en hamonieuze luisterervaring waar genoeg aan te ontdekken blijft. Sessiemuzikant Smokey Hormel (AT 1760 – Steve EarleBeck) met wie Hatori eerder ook het duo Smokey & Miho vormde, is te horen op fluit en orgel. Hatori heeft dit album zelf geproduceerd. Uitgebracht door Rykodisc.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.