De uitklaphoes van de LP #63

Alive On Arival van Steve Forbert

Die stem van die man. Daar val je meteen voor. Ooit beschouwd als weer een nieuwe Dylan (hoeveel er daar in het verleden wel niet van geweest zijn). Maar daarmee doe je deze zanger/gitarist absoluut te kort. Ooit zijn grootste hit gehad met Romeo’s Tune van zijn tweede LP Jackrabbit Slim, dat een jaar later verscheen. Op deze LP uit 1978 (hij was toen nog maar vierentwintig) staan mooi verzorgde liedjes met pakkende melodieen, die allemaal een eigen geluid hebben en gezongen met die unieke zachtaardige stem van Forbert, alsof de zanger zich met zijn rake observaties steeds verwonderd over alles om zich heen. Het ademt een soort van eerlijke onschuld uit, en muzikaal in een prettige combinatie van folk, pop. rock en country, met alles op akoestisch gitaar. Een goede songwriter dus. En om nog een compliment te geven; een van de beste debuutalbums die ooit is verschenen. In de jaren zeventig uitgebracht en nog steeds tijdloos. Goin’ Down To Laurel, Steve Forbert’s Midsummer Night’s ToastIt Isn’t Gonna Be That Way en Thinkin’. Allemaal meer dan prima om naar te luisteren. David Sandborn (AT 1760 – John McLaughlinJaco PastoriusChaka Khan) is op zijn alt saxofoon trouwens te horen op het nummer Big City Cat. Uitgebracht door Epic.

This entry was posted in LP Verzameling. Bookmark the permalink.