(1471) The Dead Milkmen – Big Lizard In My Backyard (1985)

Punk rock, comedy rock, country punk, college rock, underground? Of meer punkachtige comedy of toch gewoon comedy rock? Twintig nummers staan er van deze toch als punk rock gelabelde band uit Philadelphia op dit album. Maar pure punk zou ik het niet willen noemen. Meer lijkt het alsof ze punk gewoon op de hak willen nemen. The Dead Milkmen, opgericht in 1988, en na hun achtste album ter ziele gegaan in 1995 (in welke periode er acht albums verschenen en er een bandlid zelfmoord pleegde), een reunie in 2008 organiseerde, en er van deze band in 2011 en 2014 als toetje nog twee extra albums werden uitgebracht, hadden niet voor niets zoveel fans. Want Big Lizard In My Backyard is inderdaad namelijk best een vermakelijk album. Er staan veel spitsvondige, satirische en humoristische teksten op (big lizard in my backyard, can’t afford to feed him anymore, big lizard in my backyard, bustin’ down my neighbour’s door). Met nummers als het country punk achtige Tiny TownBeach SongPlum DumbBitchin’ Camaro en Right Wing Pigeons (the lady in Detroit owns a can of mace, got pissed at my brother, so she sprayed it in his face), kom je beslist aan je trekken. Maar het beste nummer bewaren ze voor m’n gevoel echter voor het laatst, Tugena, dat me aan de beginperiode (Murmur, Reckoning, Fables Of The Reconstruction) van R.E.M. doet denken. Uitgebracht door Restless Records.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.